Intro blog + Snap Map

Ja, we staan alweer aan het begin van een nieuwe maand. Augustus… Augustus?! Ja, de zomermaanden vliegen voorbij en helaas zien we meer regen dan zon. Gelukkig zorgen we bij Be Bricks voor genoeg leesvoer voor in deze toch wel wat koele temperaturen. Ben je benieuwd wat er in juli allemaal gebeurd is op social? We hebben weer een overzichtje voor je! Enjoy!

#1 De Snap Map van Snapchat
Het is vast niet aan je voorbij gegaan: de Snap Map. Met de Snap Map van Snapchat kun je precies zien waar je vrienden van Snapchat zich bevinden en kunnen zij zien waar jij je bevindt. Je kunt dus ongegeneerd je vrienden stalken. Er ontstond deze maand grote ophef over deze nieuwe functie van Snapchat. Je locatie zou automatisch aanstaan en dit wakkerde de discussie over privacy weer flink aan. Snapchat ontkende het automatisch aanzetten van de locatie op Snap Map. Bij Be Bricks hebben we de functie inderdaad zelf moeten activeren. Hoe kom je precies bij de Snap Map? Open de app van Snapchat en zoom uit met twee vingers op je scherm. De landkaart verschijnt en rechtsbovenin bij het tandwieltje kun je je instellingen aanpassen. Wil je graag andere mensen op de landkaart bespioneren, maar zelf lekker anoniem blijven? Dat kan! Er bestaat namelijk ook een Ghost Modus!

no-repeat;center top;;

auto

Snap Map van Snapchat blog Be Bricks Groningen

http://www.bebricks.nl/wp-content/uploads/2017/08/Snap_Map.png

Politie moet actief surveilleren op social media

Foto: Screenshot Snapchat

#2 Politie Twente gaat 24/7 surveilleren op social media
De politie Twente heeft een webcare-team opgezet om dag en nacht de social media berichten uit de omgeving te monitoren. Door middel van het monitoren van deze berichten wil de politie snel reageren op vragen en klachten van burgers. Ook kunnen door middel van de webcare mogelijke strafbare feiten opgespoord worden. Deze maand was de politie Twente te gast bij RTL Late Night om over dit onderwerp te praten. In onderstaande video legt de politie uit hoe de inzet van webcare precies wordt toegepast en wordt er zelfs al een succesverhaal gedeeld.

no-repeat;center top;;

auto

a9G70GtKlSw

700

400

Livestreamfunctie Facebook Spaces

Video: YouTube RTL Late Night

#3 Livestreamfunctie Facebook Spaces
Met het virtual reality-platform van Facebook, Facebook Spaces, probeert Facebook sociale interacties met virtual reality mogelijk te maken. Dit betekent dat er een online wereld is gecreëerd waarbij een persoon een eigen avatar heeft en daarmee in contact is met andere mensen (avatars). Facebook heeft deze maand een livestreamfunctie toegevoegd. Met deze nieuwe functie kunnen gebruikers beelden uit de virtuele wereld van Facebook Spaces uitzenden aan vrienden. Je kunt hiermee live aan je Facebook-vrienden laten zien wat er in de virtuele wereld te zien is en je vrienden kunnen daarop reageren. Wil je zelf een kijkje nemen in deze virtuele wereld van Facebook? Dat is mogelijk, maar dan moet je wel in het bezit zijn van een Rift en Oculus Touch bril. Dit kost samen €449,-. Krijg je nog niet echt een beeld van dit platform? Kijk dan onderstaande video.

no-repeat;center top;;

auto

dr_04PCSDWE

700

400

Tegenvallende cijfers Twitter

Video: YouTube Oculus

#4 Tegenvallende cijfers Twitter
In het tweede kwartaal heeft Twitter tegenvallende cijfers gepresenteerd. Er is een verlies geboekt van $116 mln. Dit verlies komt voornamelijk door dalende advertentie-inkomsten. De omzet daalde met 4,7% naar $573,9 mln. Elke dag krijgt het medium nog ontzettend veel aandacht door de tweets van de Amerikaanse president Donald Trump. Twitter lijkt hier dus niet echt van te kunnen profiteren. Het aantal maandelijkse en dagelijkse actieve gebruikers is wel gestegen, maar de groei is minder dan Twitter had verwacht. Twitter probeert door middel van live video adverteerders te trekken, maar dit is lastig aangezien het medium gericht is op korte tekstberichten. Facebook en Snapchat zijn meer op beeld georiënteerd en dat is voor adverteerders aantrekkelijker. We zijn heel benieuwd wat Twitter gaat doen om mee te blijven doen in de wereld van social media. Maken jullie (regelmatig) gebruik van Twitter?

Dit was de What’s new on social? van juli! Geniet van de, hopelijk zonnige, maand augustus!

no-repeat;center top;;

auto