Als je een beetje in de online marketing zit zal het je niet ontgaan zijn dat video de key is voor online succes. Zo verwacht Facebook alleen al dat binnenkort 70% (!!!) van alle content op het medium video zal zijn! Als bedrijf ben je wellicht net gewend aan het feit dat je je gezicht online moet laten zien en dan lees je nu overal dat je ook nog eens video’s moet gaan maken… Wij bij Be Bricks begrijpen dat dit als nogal overweldigend kan worden ervaren. Jij bent immers niet gespecialiseerd in marketing, laat staan in videocontent! Daarom vertel ik je in deze blog hoe je met weinig middelen en tijd toch leuke en kwalitatief hoogwaardige videocontent kan maken!

Videocontent hoeft niet te betekenen dat je een compleet script uitschrijft, een camerateam inhuurt, er een regisseur bij haalt en een project dat voor een Oscar genomineerd kan worden neerzet. Videocontent draait eigenlijk puur en alleen om het dynamisch maken van beeld. Dit bereik je eigenlijk al door iets wat normaal een foto zou zijn te laten bewegen.

no-repeat;center top;;

auto

Videocontent Blog Be Bricks

center

1. Cinemagraph
Een Cinemagraph is een compleet nieuw soort beeld. Het is, zoals het woord als zegt, een combinatie van bewegend en stilstaand beeld. Dit geeft een compleet nieuwe beleving aan beeld waarbij je als ontvanger echt even twee keer moet kijken wat je precies ziet. Hoe maak je nu zo’n filmpje? Met een klein beetje verstand van Photoshop kom je al een heel eind. Ik kan hier nu een hele uitgebreide uitleg gaan geven maar dit filmpje geeft echt de beste uitleg voor het zelf maken van een cinemagraph. Voor dergelijke videocontent heb je eigenlijk alleen een heel kort minimalistisch filmpje en wat kennis van Photoshop nodig! Klinkt al beter dan een compleet fillmteam toch?
Voor een voorbeeld bekijk je het filmpje hieronder:

no-repeat;center top;;

auto

center

no-repeat;center top;;

auto

2. Stop Motion
Ik weet nog dat ik vroeger met mijn WebCam wel eens Stop Motion filmpjes maakte van mijn Lego bouwkunsten. Het leuke aan zulke filmpjes is namelijk dat je iets wat eigenlijk niet beweegt van zichzelf tóch kan laten bewegen. Hoe cool is dat! Een Stop Motion filmpje bestaat uit allemaal foto’tjes die achter elkaar zijn geplakt. Voor het maken van een Stop Motion filmpje heb je in principe niet heel veel nodig. Enige wat écht belangrijk is is dat je camera stil blijft staan. Zorg er bij het maken van een Stop Motion filmpje dus voor dat je een plek uitkiest waarvan je weet dat je camera stil kan blijven staan en er geen risico is dat je hem om kan stoten. Verder is het een kwestie van een plan uitdenken wat je wil laten zien. Dit kan heel groots maar ook heel klein. Verkoop je bijvoorbeeld een relatief klein product? Kijk dan eens wat er gebeurd als je dit product op een vlakke witte ondergrond legt en met elk foto’tje een stukje laat bewegen. Geeft net even wat meer dynamiek aan je beeldmateriaal en is verassend voor je volgers! Zo zie je hieronder bijvoorbeeld een erg goed gelukt Stop Motion filmpje van houthandel Gadero:

no-repeat;center top;;

auto

center

no-repeat;center top;;

auto

3. Record Screen
Een hele simpele manier voor het maken van videocontent is het maken van een opname van je scherm. Dit kan bijvoorbeeld een opname zijn terwijl je iets op je telefoon doet of op je computerscherm. Verkoop je bijvoorbeeld een app of een spel? Laat dan met een schermopname zien hoe je app of spel precies werkt en wat alle leuke features zijn. Maar met een schermopname kun je ook aan hele andere dingen denken. Boots bijvoorbeeld een Whatsapp gesprek na waarin mensen het hebben over je product of dienst. Zo belicht je je product of dienst weer vanuit een andere hoek en blijf je je volgers verassen met creatieve content.

Één van bovenstaande tips al geprobeerd? Deel dan vooral met ons je resultaat! We zijn altijd erg benieuwd hoe jullie creatieve en vernieuwende content voor je eigen bedrijf neerzet! We wensen je in elk geval veel succes en bij vragen of opmerkingen: laat vooral van je horen!

no-repeat;center top;;

auto