Het klinkt onwerkelijk en ver weg maar Facebook is serieus bezig met het opzetten van een datingfunctie op basis van je Facebookprofiel! Volgens Zuckerberg zou de nieuwe functie de manier waarop mensen elkaar in het echte leven ontmoeten weerspiegelen.

Op zich zit er natuurlijk wel wat in dat je middels je Facebookgedrag iemand anders zou kunnen vinden die hier enorm goed op aansluit. Facebook is natuurlijk in bezit van enorm veel data, waaronder data van personen die al relaties met elkaar hebben. Door het verpakken van de data van mensen die al in een relatie zitten in een algoritme zou je dit kunnen vertalen naar werkende matches middels het platform. Daarnaast kun je natuurlijk eenvoudig koppelen op: gemeenschappelijke interesses, demografische gegevens en gedeelde passies.

no-repeat;center top;;

auto

Schermafbeelding 2018-08-15 om 16.48.04

De datingfunctie kan volledig gescheiden worden van je Facebookprofiel. Zo wordt je activiteit middels je datingprofiel niet gedeeld met je vrienden op Facebook, want dat is toch al snel een beetje gênant…. Ook kun je ervoor kiezen je datingprofiel niet te tonen aan Facebook-vrienden of gebruikers die gemeenschappelijke vrienden met je hebben. Allemaal prettige opties van de nieuwe functie!

Momenteel wordt de functie getest door medewerkers binnen Facebook, zou het aantal huwelijken binnen Facebook de komende tijd toe gaan nemen ;)?

Je moet deze nieuwe functie zeker niet vergelijken met het toch een beetje ordinair swipen op Tinder. Je zal binnen dan ook geen fotot’jes naar links of naar rechts bewegen maar juist potentiele matches voorgesteld krijgen van Facebook. En weet je dan niet goed hoe je een gesprek tegen de potentiele liefde van je leven moet beginnen? Geen probleem! Facebook implementeert namelijk de ‘Conversation Starter’ in de datingfunctie! Met deze optie helpt Facebook je een handje om een gesprek op gang te krijgen. Voor de echte casanova’s onder ons: pas op! Want er zit een maximum aan het aantal personen waar je interesse in kunt tonen, geen gevalletje: ‘in elk stadje een ander schatje’ dus!

no-repeat;center top;;

auto

no-repeat;center top;;

auto