Eindelijk is het ook mogelijk in Nederland: adverteren op Pinterest. Het online platform is al langer populair, maar voorheen was het niet mogelijk om te adverteren op het platform in Nederland. Ontzettend jammer, want Pinterest meer heeft meer dan 1 miljoen gebruikers in Nederland. Gelukkig is dit nu veranderd! Maar wat is er precies mogelijk? We leggen het je uit in deze blog.

Het adverteren begint met het kiezen van een doelstelling. Wat wil je precies bereiken met jouw advertenties op Pinterest? Er zijn 3 opties mogelijk.

1. Merk- en/of videoherkenning
Als je als bedrijf voornamelijk meer naamsbekendheid wil genereren, is dit de beste campagneoptie. Pinterest helpt je om meer bekendheid aan producten of je merk te geven. Dit kan gedaan worden door gesponsorde ‘pins’ of video’s. Pins zijn berichten die gepost worden. Deze berichten en/of video’s komen op de tijdlijn van je beoogde doelgroep, in zoekresultaten en op groepspagina’s met vergelijkbare interesses. Jouw producten en merk springt op deze manier in het oog bij jouw gewenste doelgroep!

2. Het verkrijgen van verkeer naar je website
Als je als bedrijf directe bezoekers naar je website wilt, kun je hier op adverteren op Pinterest. Wederom worden pins gesponsord, maar nu verwijst de advertentie door naar de website. Daarbij biedt Pinterest een analytisch programma met statistieken en uitgebreide campagneresultaten. Daarnaast kan Pinterest ook gelinkt worden aan Google Analytics! Het gevolg: je kan als bedrijf precies zien in Pinterest en in Google Analytics welke pins hebben geleid naar jouw website en welke klanten interesse hebben in welk product.

3. App-installatie
Ten slotte heeft Pinterest ook een specifieke adverteeroptie voor applicaties. Wil jij als bedrijf dat mensen jouw app downloaden en installeren? Via Pinterest kan je een advertentie specifiek voor jouw app instellen, inclusief een installeerbutton die gelijk leidt naar de Applestore en Google Play Store!

Naast een doelstelling selecteren, zijn er ook nog eindeloos veel opties met het targeten van de gewenste doelgroepen. Geslacht, leeftijd, interesses, eerdere bezoekers van je website of je pins, trefwoorden en ga maar door. Oftewel: met Pinterest kun je precies de doelgroep bereiken die jij voor ogen hebt!

Wil jij meer weten over adverteren op Pinterest? Be Bricks ondersteunt jou graag bij jouw advertenties op Pinterest! Neem vrijblijvend contact met ons op en we gaan graag in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

no-repeat;center top;;

auto