Het jaar is nu voor de helft voorbij en er zijn al veel dingen gebeurd waardoor het aantal Twittergebruikers enorm is toegenomen. Alleen al door de coronacrisis is het aantal gebruikers met maarliefst 30% gestegen!Dat betekent: een nieuwe groep mensen met eigen meningen en ideeën verpakt in tweets. Al deze meningen en ideëen konden voorheen ongefilterd op Twitter geplaatst worden, maar sinds kort komt daar verandering in: Twitter is steeds meer bezig met de vraag hoe ze om moeten gaan met bepaalde soort tweets.Zo werden er al labels bij tweets van Trump geplaatst over dat hij misleidende informatie rondom corona had geplaatst. Maar ook personen die het niet eens zijn met de corona-aanpak van de World Health Organization (WHO) kregen dergelijke labels toegewezen. En dat terwijl er ook hevig getwijfeld wordt door erkende artsen over de aanpak van het WHO.Hiermee zien we door Twitter dus een gefilterde weergave van de publieke opinie. Wat maakt dat de een willekeurige tweet wel goed wordt gekeurd en de andere niet? Is het de rol van een social medium als Twitter om politie en de rechter spelen over wat wel en niet mag?Moeten we eigenlijk wel filteren op onwaarheden op internet? Want heeft niet iedereen het recht op zijn eigen ideeën en opvattingen over verschillende onderwerpen? Mits het natuurlijk niet aanzet tot haat of beledigingen.Hoe kijk jij aan tegen deze nieuwe maatregelen van Twitter? Vind je het goed dat bepaalde tweets een label krijgen en er gefilterd wordt? Laat het ons weten in de comments!

no-repeat;center top;;

auto

WhatsApp Image 2020-06-18 at 16.52.53