Instagram is het kanaal waar je content op deelt waar je echt trots op bent. Mooie foto’s met bijpassende teksten. Hier ben je misschien best een tijdje mee bezig geweest, dus je wilt ook graag dat ze veel gezien worden. Toch zijn er heel veel Instagram accounts die maar weinig volgers hebben. Herken jij jezelf hierin en bereik je maar niet het gewenste aantal volgers? Dan kunnen onze tips heel waardevol zijn voor jou!Zorg voor een goede eerste indruk

Zoals je weet, kun je een eerste indruk maar één keer maken, daarom is het ontzettend belangrijk om je Instagram account on point te hebben! Zorg ervoor dat er in de biografie duidelijk aangegeven wordt wie je bent en wat je doet. Je laat hier vooral zien wat voor content je potentiële volgers van je Instagram kunnen verwachten.

Er is niet veel plek voor een uitgebreide tekst. Er zijn namelijk maar 150 tekens om te gebruiken. Zorg er dus voor dat je dit zo krachtig en bondig mogelijk vertelt. Emoji’s kunnen ervoor zorgen om jouw verhaal in minder woorden en dus tekens duidelijk te maken. Daarnaast fleurt het de boel ook wat op en staat het net even wat gezelliger!

no-repeat;center top;;

auto

Schermafbeelding

Breng je kanaal onder de aandacht

Zorg ervoor dat je potentiële volgers weten dat je actief bent op Instagram. Plaats op je andere kanalen zoals Facebook of LinkedIn een bericht. Stel hierin simpelweg de vraag of ze je willen volgen op het visuele platform. Want wie weet zijn ze vergeten of hebben ze geen idee dat er een account bestaat.

Creëer in je bericht het fenomeen FOMO. Dit betekent dat je ervoor zorgt dat ze niks willen missen wat er op jouw Instagram pagina gebeurt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door te vertellen dat ze als eerste op de hoogte worden gehouden van alle nieuwtjes. Misschien kan jij ze via je Instagram wel een unieke behind the scenes geven die ze niet willen missen!

Maak het de potentiële volgers het zo makkelijk mogelijk om je te volgen. Zo maak je de stap voor hen kleiner en is de kans op meer volgers groter. Je kunt dit doen door een linkje toe te voegen aan het bericht, zodat ze direct terecht komen op jouw Instagram pagina en gemakkelijk de knop ‘volgen’ kunnen indrukken. Om het jullie gemakkelijk te maken hebben we een voorbeeld gemaakt!

no-repeat;center top;;

auto

Ontwerp zonder titel-3

Hashtags gebruik is een must

Om je volgers omhoog te kunnen krikken is het ontzettend relevant om hashtags te gebruiken. Hierbij is het belangrijk dat ze op je juiste manier worden ingezet. Wij geven je in een eerder geplaatste blog 8 tips over het optimale gebruik!Organiseer een winactie

De meeste volgers zijn gek op winacties. Daarnaast kunnen ze ook nog eens goed werken om jouw volgers omhoog te krijgen. Een win-winsituatie dus! Vraag in je winactie om de deelnemers meerdere handelingen uit te voeren. Als eerst wil je natuurlijk dat ze je gaan volgen. Daarnaast is het belangrijk om te vragen de winactie te delen in hun story. Op deze manier wordt het bereik van je bericht groter. Vergeet tot slot niet om de deelnemers te vragen om drie andere vrienden te taggen die ook geïnteresseerd zijn om te winnen. Zo weet je zeker dat je de juiste doelgroep bereikt!

Je wilt natuurlijk dat de post goed opvalt in verhouding met de andere berichten op je feed. Daarom is het belangrijk om een afbeelding te gebruiken die aantrekkelijk is en goed opvalt. Zo weet je zeker dat je volgers op de hoogte zijn dat er een prijs te winnen valt.Pssst. Houd je er wel rekening mee om de kijken naar de richtlijnen van de Instagram-wedstrijden zodat je zeker weet dat je alles volgens de regeltjes doet.Pas onze tips toe en hopelijk stromen de volgers binnen!Vind jij de blog interessant laat dan zeker een like achter! En wil je graag deze kennis delen met je vrienden of collega’s? Via de onderstaande knoppen kun je gemakkelijk de blog delen op jouw persoonlijke social media kanalen!

no-repeat;center top;;

auto